Μικης Θεοδωρακης

Διαφημισεις

.

 

ΣΠΙΘΑ

Η ΣΠΙΘΑ από τη μέρα της ίδρυσης της έχει απλωθεί σαν πραγματική ΣΠΙΘΑ στην συνείδηση πολλών συμπολιτών μας.Μπορεί πολλοί να ισχυρίζονται το αντίθετο, όμως η ΣΠΙΘΑ στις 12 Φλεβάρη είχε μια σημαντική επέτειο. Ας δούμε τα ιστορικά γεγονότα:

12 Φλεβάρη 2012 - 2015: Μία σημαντική επέτειος για τη ΣΠΙΘΑ

Την 1η Φλεβάρη του 2012, είκοσι μήνες μετά την παράδοση της Εθνικής μας κυριαρχίας (που συντελέστηκε με την παράδοση της διαχείρισης της εθνικής μας Οικονομίας σε χέρια εξωχώριων “τρίτων”, αυτά των δανειστών της κυβερνώσας Ολιγαρχίας) δύο γιγάντιες εμβληματικές φυσιογνωμίες της νεότερης Ελληνικής ιστορίας, οι Ιππότες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, Μανώλης Γλέζος και Μίκης Θεοδωράκης, έχοντας μαζί τους και τον “μέντορα των συνταγματολόγων” Γιώργο Κασιμάτη, προκηρύσσουν, στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Κακογιάννη, την έναρξη του αγώνα για τη δημιουργία ενός Πατριωτικού/Δημοκρατικού Μετώπου που το ονομάζουν Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (“ΜΕΤΩΠΟ Ε.ΛΑ.Δ.Α”) προκειμένου, αυτό, να αντισταθεί και να ανατρέψει την επονείδιστη αυτή κατάσταση ανάβοντας έτσι την ΣΠΙΘΑ της αλλαγής.

Δώδεκα μέρες μετά, οι τρείς αυτοί ιστορικοί ογκόλιθοι, κατεβαίνουν στην πλατεία Συντάγματος για να φωνάξουν στη συνεδριάζουσα απέναντι “Βουλή των άβουλων”.

Η ΣΠΙΘΑ γίνεται πύρινη λαίλαπα που αντηχεί σα κάλεσμα. Ακούγοντας το κάλεσμά της ΣΠΙΘΑΣ, συγκεντρώνονται 500.000 Έλληνες και Ελληνίδες Δημοκράτες/Πατριώτες, που δεν θέλουν την πατρίδας τους υπόδουλη στα αφεντικά της κυβερνώσας Ολιγαρχίας!

Η Αθήνα βουλιάζει στη θέληση του αδάμαστου φρονήματος του Λαού της, που γίνεται μία γροθιά,μια ΣΠΙΘΑ, ακριβώς απέναντι και μία ανάσα από τις άβουλες μαριονέτες που ετοιμάζονται να υπογράψουν την πρωτοφανή (για τον κόσμο ολόκληρο) συνθηκολόγηση...

Οι συνεδριάζοντες κυβερνητικοί δωσίλογοι, πανικόβλητοι από τον φόβο τους, διατάσσουν τα ΜΑΤ να επιτεθούν και να εξοντώσουν τα σύμβολα του Αντι-Φασιστικού και Αντι-Δικτατορικού αγώνα των Ελλήνων, τον Μανώλη Γλέζο και τον Μίκη Θεοδωράκη!!

Τα ΜΑΤ, χτυπούν αδίστακτα, με δηλητηριώδη αέρια, τους τρείς υπερήλικες άφοβους έφηβους μπροστάρηδες πολεμώντας να σβήσουν την ΣΠΙΘΑ.

Χτυπούν με μανία και το άοπλο και ειρηνικό πλήθος του Δημοκρατικού Λαού.

Όμως, “οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά: Όσο τις κτυπάς, καρφώνονται όλο και πιο βαθειά”, και η ΣΠΙΘΑ έχει ανάψει για τα καλά.

Έτσι, σήμερα, 12 Φλεβάρη 2015, ακριβώς τρία χρόνια μετά, βλέπουμε ότι ο σπόρος της ιδέας δημιουργίας ενός “Πατριωτικού/Δημοκρατικού Μετώπου”, έξω από τα κλειστά προκάτ περιγράμματα της “Αριστεράς” / “Δεξιάς”, φαίνεται πως “έπιασε” !!

Η ΣΠΙΘΑ έγινε καθαρή λαϊκή εντολή και δύο από τους προσκεκλημένους του “Μετώπου Ε.ΛΑ.Δ.Α.” (Τσίπρας και Καμμένος) συναποτελούν τη σημερινή κυβέρνηση της χώρας !!

Η ΣΠΙΘΑ και τα υπόλοιπα πολιτικά κινήματα, εκπροσωπώντας τον τεράστιο λαϊκό όγκο των αγανακτισμένων πολιτών,που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της 1ης Φλεβάρη 2012, μπορεί να μην έχουν “φυσική παρουσία” με κάποια πρόσωπα, αλλά έχουν κάτι παραπάνω: Αποτελούν τη βασική ιδέα της σημερινής συγκυβέρνησης, δηλαδή είναι η πεμπτουσία της !!!

Μπορεί “ο σπόρος να μην έπιασε” σ' εκείνο το χωράφι (το επαναστατικά ανατρεπτικό) που ήθελαν οι ιδρυτές του κινήματος ΣΠΙΘΑ και να έπιασε στο κομματικό θερμοκήπιο...

Όμως, αυτό, αυτή τη στιγμή, είναι δευτερεύον.

Το πρωτεύον είναι, η Ελληνική κοινωνία να συσπειρωθεί γύρω από τη νέα αυτή κατάσταση που ξεκίνησε σαν ΣΠΙΘΑ, εμπρός στον εθνικό κίνδυνο αφανισμού της Χώρας, καταργόντας, στην πράξη, τις διαχωριστικές γραμμές “Αριστερά/Δεξιά” και δείχνοντας πως μπορεί να δημιουργήσει το (απροσπέλαστο για κάθε εχθρό) Μέτωπο Δημοκρατικού Πατριωτισμού που οραματίστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης και προκηρύχθηκε την 1η Φλεβάρη του 2012, το οποίο επαγγέλλεται σήμερα (και στις χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις του) η Συν-κυβέρνηση της Χώρας, δια στόματος του Πρωθυπουργού.